Tengeri Iskola Program


Az általános iskola felső tagozatos diákjai számára készítettük ezt a programot, azzal a szándékkal, hogy az iskolában – az év közben – tanult elméleti anyagrészhez hozzárendeljük a tapasztalati, gyakorlati ismeretet is, így téve komplexszé az év közben tanultakat.

Tulajdonképpen a Tengeri Iskola Program (TIP) az erdei iskola egy speciális formája, amely a tenger és tengerpart élővilágát mutatja be játékos formában.

A tematikába csempészve az ismereteket, könnyedén sajátítják el a diákok a klasszikus tananyagot, így sokkal izgalmasabbá és élvezetesebbé válik a tudás megszerzése.

A Tengeri Iskola Program a délelőtti órákban zajlik, délután és este pedig a Kalóztábor, vagy a Kolumbusz útjai felfedezőtábor programjait követjük.

Fakultatív kirándulási lehetőségek a környéken

Fontosnak érezzük a táborozók műveltségi ismereteinek bővítését is, ezért javasoljuk olyan helyszínek meglátogatását egy-egy kirándulás alkalmából, amelyek méltán nevezhetőek világszenzációnak, sok közülük a Világörökség részét képezi. Ilyen pl. a XII. században épült Šibeniki Szt. Jakab Katedrális, Trogir városa, Zadar városa a tengeri orgonával, Split a Diocletianus-palotával. Ide tartoznak a környékbeli nemzeti parkok is (Krka N.P., Paklenica N.P., Velebit N.P., vagy a Kornati N.P.)

Ezeket a táborokat elsősorban elő-és utószezonban szervezzük, de külön kérésre főszezonban is megvalósítható.

Szabad szálláshelyek