Szórakozási lehetőségek


A programszervezők igyekeznek a turisták kedvében járni, ezért egész nyáron rengeteg kulturális esemény, program várja az érdeklődőket. Néhányat megemlítek, hogy kedvet csináljak mindenkinek, aki ide szeretne látogatni. Tribunjban néhány nagyszabású rendezvény van minden évben.

Halászok éjszakája

Az egyik a „Halászok éjszakája”, június közepén rendezik meg. A környék összes halászhajója díszbe öltözik és egy vidám, tüzijátékos hajófelvonulást tartanak, ilyenkor lehetőség nyílik arra is, hogy a turisták felszálljanak ezekre a halászhajókra. Galéria itt.

Csacsifuttatás Tribunjban

Egy másik ilyen nagyszabású rendezvény az ötven éves tradiciókkal bíró „Szamárfuttatás”. Ezt augusztus első vasárnapján tartják.

Minden évben megrendezésre kerül a Jurjevgradi ütközetre emlékező esemény is. Ezen a festan a spanyolok támadását visszaverő tribunjiakra emlékeznek.

A nagy nemzetközi gyerekfesztivált minden évben megtartják a szomszéd nagyvárosban. Ez a Šibeniki Nemzetközi Gyermekfesztivál, ahol sok érdekes gyerek-és felnőtt programot mutatnak be az óváros főterén.

Azok a fiatalok, akik számára fontos a szórakozás, a buli, választhatnak a környező települések szórakozóhelyei közül. Legközelebbi ilyen központ Vodice. Itt több disco, más szórakozási lehetőség közül választhatnak.

Az utóbbi években különböző vízi és szárazföldi vidám-és élményparkok épültek, ilyen van Vodicén, Sibenik (Solaris) és a legújabb Biograd na moru-ban.

Mit kínál Tribunj este?

Akik először járnak nálunk a Családi Tengeri Táborban, gyakran megkérdezik, hogy esténként hova lehet „kimenni” a környéken? Melyik étterem, szórakozóhely, séta útvonal érdemes arra, hogy időt szánjunk rá?

kikötő este

Tribunj egy nyugodt, csendes kis üdülőfalu- annyira hangulatos, hogy akár minden este kisétálhatunk és feltöltődhetünk a tenger látványából, a hullámverés hangjaiból. Hacsak sétálgatunk is, van mit látni. Végig andalogva a tengerparti sétányon eljutunk a falu központjáig, a kikötőig. Átmehetünk a kis kőhídon, ami a szárazföldet köti össze a falucska régi központjával, az „óvárossal”, ami egy igazi gyöngyszem kis utcácskáival, tereivel, vagy a kikötővel, ahol hajók, jachtok, bárkák pihennek, várva az újbóli indulást az újabb kalandok felé.

Tribunj esteFelsétálhatunk a Kálvária-dombon a XII. sz-i templomhoz, ahol a káprázatos kilátás varázsol el bennünket.

Igazi kikapcsolódás, ha egyszerűen csak leülünk az egyik mólóra, vagy a sétányon sorakozó padok egyikére, és hagyjuk, hogy a tengerillatú sós szellő simogassa az arcunkat. A helyi öregek beszélgetnek egymással, időnként a turistákkal is, a gyerekek futkosnak az utcákon, kikötőben- megtehetik, itt nincs forgalom.

Ha szeretnénk kipróbálni a tenger ízeit, vagy megkívántunk egy pohár dalmát bort, beülhetünk egy hangulatos helyi konobába, étterembe, vagy pizzériába. Mindenki talál a maga ízlésének megfelelőt.

Amennyiben mégis kimozdulnánk, és a környéket szeretnénk bebarangolni, úgy választhatjuk a környező városok egyikét. Semmiképen ne maradjon ki Zadar, amely este is varázslatos a római műemlékeivel, a tengeri orgonájával és színes világítós fénypompába burkolódzó sétányával. A világhírű zadari naplementét feltétlenül meg kell nézni. Hitchcock, a világhírű krimiíró szerint Zadarban van a világ legszebb naplementéje, még a kaliforniainál is szemkápráztatóbb.

Meghitt hangulatú város Šibenik is, nekem az egyik kedvencem. Nagyszerű választás megpihenni az óváros egyik kávézójának teraszán, csodás kávékölteményekkel lepik meg a vendégeket a sürgölődő pincérek.
A fiatalok „bulizós helye” a környéken Vodice, mindössze 3 km-re van Tribunjtól. Nappal az aquaparkokba, este pedig a discokba, szórakozóhelyekre érdemes elmenni, azok számára, akik ezt a fajta kikapcsolódást kedvelik.

Azoknak, akik este mégis a tábort választják, beszélgethetnek, vagy társasjátékozhatnak, esetleg csocsózhatnak.
Annyi látnivaló és annyi élmény vár az ide látogatóra, hogy egy teljes hétbe bele sem fér  minden.

Az unatkozást száműzzük – erre a hétre biztosan.

Galéria