Amire szükséged lehet…


Indulás előtti hasznos információk

Kedves Vendégeink!

Ahhoz, hogy a mellékesnek tűnő dolgok is a helyükre kerüljenek, és ne árnyékolják be nyaralásunkat, összegyűjtöttünk néhány dolgot, melyek az évek során előkerültek, és amit fontosnak érzünk közzétenni, megosztani Veletek.

Indulás előtt, még időben ellenőrizzük, hogy a család minden utazó tagja érvényes határátlépésre jogosító dokumentációval (személyi igazolvány vagy útlevél) rendelkezzen. Kellemetlen meglepetés érhet bennünket, ha az utazás napján, vagy a határellenőrzés alkalmával derül ki, hogy nem folytathatjuk utunkat.

Amennyiben az Európai Egészségbiztosítási kártyát kiváltjuk, akkor azzal térítés mentesen igénybe tudjuk venni az akut egészségügyi ellátást Horvátországban. A kártya ingyenesen igényelhető az illetékes Kormányablakoknál. Úgyszintén érdemes ellenőrizni a dokumentációját (forgalmi, biztosítás) annak a gépkocsinak, amellyel utazni tervezünk, ugyanúgy, mint a műszaki állapotát is, hiszen egy meglehetősen hosszú út vár ránk. Zárjuk ki, vagy legalább minimalizáljuk a műszaki meghibásodás esélyeit.

Ha van a családban valaki, aki rendszeres gyógyszer kezelés alatt áll, ne felejtsünk el magunkkal hozni annyi gyógyszert, ami a nyaralás időtartamára szükséges.

Jobb minőségű süncipőt még itthon érdemes beszerezni. Aki ezt elfelejti, számtalan lehetőséggel találkozhat helyben is, de mi jobban kedveljük a masszívabb talpú cipőket, amiket itthon szoktunk megvásárolni. Süncipő nélkül kellemetlen sérüléseket szenvedhetünk. A cipő mérete akkor jó, ha hosszban pont megfelelő és kicsit nehéz belebújni.

Amennyiben először jártok nálunk, érdemes megtervezni az útvonalat. Ehhez a honlapon fogtok találni ajánlott útvonal tervet, ami reményeink szerint nagy segítségetekre lesz, nézzétek meg, tanulmányozzátok.

A rutinos utazók már tudják, hogy egy személygépkocsinak korlátozott a befogadó képessége. Abban próbálunk Nektek tanácsot adni, hogy mit érdemes, és mit nem feltétlenül szükséges bepakolni.

Az apartmanjaink felszereltsége jó, edényeket, tányérokat, poharakat stb. tartalmaznak. A faházak – a központi konyha nyújtotta teljes ellátás biztosítása miatt – ezen felszereltségeket nem tartalmazzák. Amennyiben ezekre a dolgokra szükségetek van, kérünk Benneteket, hozzatok magatokkal (pohár, kávéfőző, kés, tányér, főzőedények stb.)

Sokan kérdezik, hogy iható-e a tábor helyszínén a csapvíz. Igen, finom, kifogástalan minőségű csapvíz van, mi is azt fogyasztjuk, lehűtve remek szomjoltó.

Az élelmiszer árak kb. 20%-kal magasabbak az Adrián. Napi háromszori bőséges étkezést biztosítunk, így csupán a tízórai és uzsonna kérdését kell egyénileg megoldani. A választék mindenféle élelmiszerből bőséges. A tábor bejáratánál egy nagyon jól ellátott bolt található, fagyizó minden sarkon van. Helyben és Vodicén is találhatók szupermarketek.

Sokan érdeklődtök a helyi éttermek felől- erről részletesen a Mit kínál Tribunj este című leírásunkban olvashattok a honlapon.

Nagy örömmel konstatáljuk immár 10 éve, hogy eltűnt dolgok, lopások nincsenek sem a tábor területén, sem a faluban. Volt olyan család, aki a nyaralás elején parton letett, majd elfelejtett dolgait a nyaralás végén érintetlenül találta meg.

Kérdéseitekkel személyesen is fordulhattok Hozzánk, szívesen segítünk.

Várunk Benneteket!

Javasolt útvonalak Tribunjba

A főszezon szombati – nagyon erős – horvátországi turistaforgalom elkerülése miatt a turnusváltásokat péntekre időzítettük, remélve, hogy Vendégeink számára így minél kényelmesebb és viselhetőbb utazási feltételeket biztosítunk.

Saját és vendégeim tapasztalatai alapján az alábbi útvonalakat javaslom, annak megfelelően, hogy melyik irányból érkeztek a horvát határhoz.

A Dél-és Kelet-Magyarországról érkezők számára, akik Barcs határátkelőhelynél kelnek át a magyar-horvát határon:

Barcs – Virovitica (Verőce) – Bjelovar (Bélavár) – Zagreb (Zágráb) A1-es autópálya – Karlovac (Károlyváros) után Split felé az A6-os autópályán – Pirovacnál letérés az autópályáról, Vodice, majd Tribunj felé. Érkezés Tribunjba, a szállás címe: Tribunj, Put Sovlja 7.

Útvonal megtekintése

A Dél-Dunántúlról és az északról érkezőknek, akik Letenye határátkelőnél kelnek át a magyar-horvát határon a következő útvonalat javaslom:

Letenye határátkelő A4-es autópálya – Zagreb (Zágráb) A1-es autópálya – Karlovac (Károlyváros) után Split felé az A6-os autópályán – Pirovacnál letérés az autópályáról, Vodice, majd Tribunj felé. Érkezés Tribunjba, a szállás címe: Tribunj, Put Sovlja 7.

Útvonal megtekintése

Ezek az útvonalak a általában leggyorsabbak (kivéve, ha végig autópályán megyünk) és árban a legkezvezőbbek . Sajnos előfordul, hogy időnként baleset történik. Ebben az esetben adódhatnak torlódások, hosszabb-rövidebb várakozások. Ilyenkor javasolt letérni az autópályáról és a régi, alsóbbrendű úton folytatni az utat, amelyik szintén nagyon jó minőségű (általában jó minőségűek a horvát utak, rendüktől függetlenül). Ha végig az autópálya elkerülésével szeretnénk lejutni, tervezzünk kb. 40 %-kal hosszabb menetidőt.

A Családi tábor pontos címe: 22212 Tribunj Horvátország, Put Sovlja 7.

Bízom benne, hogy tudtam segíteni az útvonal megtervezésében. Amennyiben ezzel kapcsolatos kérdések merülnek fel, úgy bátran keressetek meg elérhetőségeim egyikén.

Bóni István