Aktív turizmus


Aki szeretné kipróbálni magát nyaralása során, nem kell kétségbe esnie, vagy netán unatkoznia. Számos lehetőség kínálkozik, amiből a teljesség igénye nélkül, csupán a kedvcsinálás szándékával, ajánlok néhányat. Kezdem a „szelídebbekkel”, aztán az elszántabb vendégeimnek kínálok néhány lehetőséget.

gyalogtúra

A legegyszerűbb a gyalogtúra. Ehhez semmilyen eszközre nincs szükségünk, azért egy jó kényelmes túracipőt nem árt felvenni, hogy bebarangoljuk a környéket. Választhatunk rövidet, csupán egy-két órásat – sétáljunk a környéken, menjünk fel Tribunjban a Kálvária-dombra, ahonnan csodás a kilátás, innen ellátni egészen Šibenikig. Esetleg sétáljunk át Vodicébe, végig a tengeri sétányon, vagy barangoljuk be a környéket, nézzük meg az olíva ligeteket, kialakított makadám utak várják a túrázókat (Maslinski put).

Biciklis túra

Ha nem hoztunk magunkkal, kölcsönözzünk a táborban. Rendelkezésre áll minden korosztály számára, több méretben is. A környéken több kategóriás bicikliutak vannak kiépítve. Azok számára, akik hobbiként űzik a bringázást, válasszák a könnyebb útszakaszokat, de a profi versenyzők számára is akad számos útvonal, amelyek nagyobb kihívás elé állítják a sportolókat.

búvarkodas

Ha szeretné a búvárkodást kipróbálni, erre is nyílik lehetőség. Tribunjban van búvár klub, ahol szakemberek nyújtanak segítséget ebben. Mindenki számára adrenalin növelő a raftingolás, legyen az gyerek, vagy felnőtt. Amennyiben rászántuk magunkat a nagy kalandra, úgy el kell mennünk az egyik közelben lévő vadvízi folyóhoz, hogy nekivágjunk az útnak. Erre remek lehetőséget biztosít a Cetina folyó. Csak a bátorságunkat kell magunkkal vinni, a többi felszerelést a túraszer vezők biztosítják.

Aktív turizmus rafting

A végére hagytam a leghajmeresztőbb vállalkozást! Ezt csak nehéz idegzetűek olvassák el! Főszezonban lehetőség kínálkozik, hogy kipróbálják a szabadon esés élményét, vagyis, bárki levetheti magát a Šibeniki Hídról (ez legalább 30 m. vagy még több). A bungee jumpingosok készséggel várják a gyanútlan jelölteket. Aki kipróbálta már, állítja, hogy felejthetetlen – én ezt egy percig se vonom kétségbe, hajrá! Bátraké a szerencse!

Galéria